Totaaloplossing van a tot z

start

Verstuur een uitnodiging aan de medewerkers

Met PensioenBij verzorg je de communicatie vanaf de start. Verstuur de eventuele voormeting en een persoonlijke uitnodiging voor een bijeenkomst of 1-op-1 gesprek aan de medewerkers. Fysiek op locatie of handig online.

Eenvoudig digitaal aanmelden

Met een prikkelende tekst wordt de medewerker uitgenodigd deel te nemen en gemakkelijk aan te melden voor een bijeenkomst of 1-op-1 gesprek.

Herinnering en bevestiging

Na aanmelden ontvang de medewerker een bevestiging, en een afspraakherinnering een werkdag voorafgaand aan de afspraak. Medewerkers die zich nog niet hebben aangemeld ontvangen een herinnering.

Interactieve bijeenkomst met een quiz

Tijdens de bijeenkomst leg je in heldere taal uit wat er allemaal is geregeld voor de medewerker. Hiervoor kun je onder meer gebruik maken van het instrument presentaties en het interactief maken met een quiz.

Samen aan de slag voor een persoonlijk inzicht

Na de uitleg ga je samen aan de slag voor een persoonlijk inzicht voor iedere medewerker met behulp van het online startpunt. Elke regeling is namelijk te benaderen als een website (eventueel beveiligd met een pincode).

Met persoonlijk inzicht naar huis

Als iedere deelnemer in het online startpunt, in de persoonlijke situatie, de twee stappen doorloopt, dan kan de medewerker met een gepersonaliseerd startpunt naar huis. Toegankelijk voor laptop, tablet en smartphone.

Evaluatie van het traject

Na de bijeenkomst of 1-op-1 gesprek ontvangt de medewerker een korte evaluatie. In het geval van een voormeting wordt er aan alle aanwezigen een nameting verzonden. Daarna kun je kijken wat de medewerkers ervan vonden. De rapportage geeft inzicht op gebied van duidelijkheid, inzicht, vindbaarheid en waardering van de regeling.

Effectief (online) 1-op-1 gesprek

Naast het verzorgen van een bijeenkomst kunnen er 1-op-1 gesprekken ingepland worden met bestaande en nieuwe medewerkers. Fysiek op locatie of online. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een capaciteitsplanning, zodat de agenda van de adviseur optimaal gevuld wordt.

Hulpmiddelen ter ondersteuning van het gesprek

Tijdens het 1-op-1 gesprek kun je gebruik maken van een slimme checklist en het rekenpaneel. Deze zorgen beiden voor een informatief gesprek met aan het eind van het gesprek een samenvatting van alle besproken punten (slimme checklist) en scenarios (rekenpaneel). Deze kan per e-mail aan de deelnemer gestuurd worden, en herhaaldelijk online bekeken.

Prikkelberichten voor activatie

Na het communicatietraject houdt het niet op. Het is belangrijk om medewerkers af en toe te prikkelen om inzicht te blijven houden. Dit kan heel eenvoudig met prikkelberichten.

Op de hoogte blijven

Stuur één keer per jaar de medewerkers een prikkelbericht om zo de persoonlijke situatie actueel te houden. Dit kun je ook doen, als gewenst, bij nieuwe medewerkers of medewerkers met een levensmoment dat invloed kan hebben op het pensioen.

Nu belonen zorgt voor 80% meer activatie

Door een handeling nu te belonen met een kleine attentie of winactie, zorgt voor 80% meer activatie. Je kunt een handeling zoals het actueel houden van de persoonlijke situatie koppelen met een wincode. Dit helpt voor een goede continuïteit van de activatie van de medewerkers.

Ja, ik wil een demo »

werkgevers
> 125000
verstuurde uitnodigingen
9.2
beoordeling
Foto van Jeroen Hertog

De samenwerking met Pensioenbij is zeer constructief en positief

Pensioenbij helpt enorm om het financieel inzicht van werknemers te verhogen. Het is heel duidelijk en makkelijk om mee te werken. De samenwerking met Pensioenbij is zeer constructief en positief. Men denkt goed mee en we hebben uitstekende mogelijkheden voor inspraak in de ontwikkeling. Hans en Ronald steken er veel energie in om Pensioenbij tot een succes te maken en dat is aan alles te merken.

VLC & Partners, Directeur Employee Benefits
Jeroen Hertog
Foto van Sander Geytenbeek

Duidelijk inzicht in de pensioensituatie

Pensioenbij geeft samen met de Klap Pensioenconsultants, de werknemers van onze relaties een duidelijk inzicht in hun pensioensituatie.

Klap Pensioenconsultants, Directeur pensioen en inkomen
Sander Geytenbeek
Foto van Jack Borremans

PensioenBij is voor ons een strategische partner

PensioenBij is vanaf de lancering in 2018 voor mij het bewijs dat pensioencommunicatie ook anders kan. Dus wars van jargon, ‘less is more’ en positief prikkelend in het bewustwordingsproces. We gebruiken het platform nu ruim 5 jaar met volle tevredenheid. De korte lijnen en flexibiliteit van Ronald en Hans maken dat PensioenBij voor ons een strategische partner is voor de werkgeversproposities van onze pensioenpartners in het Söderberg – netwerk.

Söderberg, Business development
Jack Borremans
Foto van Borgert Tegel

Wij zijn over de software zeer tevreden en gebruiken dit breed in onze organisatie

Wij als Felixx. werken al jaren samen met PensioenBij. Wij kunnen zeggen dat wij bij de groep vroege gebruikers behoren. Wij zijn over de software zeer tevreden en gebruiken dit breed in onze organisatie. Bij al onze klant gesprekken introduceren wij de mogelijkheden van PensioenBij.

De waardering bij werkgevers en werknemers is zeer groot. De kracht van het product is dat pensioen eenvoudig en transparant wordt uitgelegd.

Felixx.® werk & inkomen, Directeur
Borgert Tegel

Contact

We helpen je graag verder!