URM Motor

Klaar voor de toekomst met onze eigen rekenmotor voor alle berekeningen

PensioenBij heeft een eigen Rekenmotor ontwikkeld om berekeningen te maken aan de hand van de Uniforme Reken Methodiek (URM). We doorlopen 2.000 scenario’s volgens de DNB om zo goede berekeningen te maken.

Snel berekeningen maken voor een nieuwe deelnemer of wijziging in de pensioenregeling

In PensioenBij kun je met onze eigen rekenmotor direct voor een nieuwe medewerker een verwacht pensioen berekening. Hierdoor kun je zonder dat het pensioenregister is bijgewerkt een goede aanspraak berekening voor de deelnemer.

Wijziging in de pensioenregeling direct doorrekenen

Wijzigt de pensioenregeling? Dan kun je ook met een paar clicks voor elke medewerker een helder scenario tonen van het effect van de wijziging. Na de invoering van de WTP, verwacht per 1 juli 2023, kun je een helder en begrijpelijk scenario tonen van de nieuwe regeling.

Tuning van de motor voor een optimale berekening

Je kunt zelf aan de knoppen draaien van de PensioenBij rekenmotor om de resultaten goed te laten aansluiten van de pensioenuitvoerder. Maak je eigen set waarbij je het verloop van de beleggingsmix, kosten van de pensioenuitvoerder en aanpassing per leeftijd kunt vastleggen.

Waar wordt de PensioenBij rekenmotor voor gebruikt?

De rekenmotor wordt voor verschillende berekeningen gebruikt. Als eerste wordt het gebruikt bij de doorberekening voor het bijsparen via de werkgever. Verder wordt het gebruikt voor berekeningen voor een nieuwe medewerker waarvan de cijfers nog niet zijn geactualiseerd in het pensioenregister. Als laatste gebruiken we de motor om een helder scenario te tonen bij een wijziging in de pensioenregeling.

afbeeding ter illustratie van URM Motor

Voordelen

Maak snel goede berekeningen voor nieuwe medewerkers zonder het Pensioenregister op basis van de Uniforme Reken Methodiek
Toon een helder scenario aan de deelnemer bij een wijziging van de pensioenregeling
Zelf de rekenmotor verder tunen met uitvoerder specifieke rekenset

Contact

We helpen je graag verder!