Rekenpaneel

Of je nu eerder of later wilt stoppen, of wilt bijsparen via de werkgever, met het rekenpaneel kun je samen met de medewerker het financieel inzicht geven.

Overzicht verwachte inkomsten en uitgaven

Met het rekenpaneel maak je tijdens een 1-op-1 gesprek met de medewerker snel en eenvoudig een overzicht van de verwachte inkomsten en uitgaven. Dit kan met behulp van het XML uit het pensioenregister en de schijf van 5 van het Nibud.

Keuzes direct doorgerekend

Vervolgens laat je met het rekenpaneel direct het resultaat zien van de keuzes, zoals vervroegen of uitstellen, hoog-laag uitkering, uitruil, doorbeleggen, eventueel tekort terugrekenen en extra netto sparen of bijsparen via de werkgever.

Voor iedereen helder en duidelijk

Niet in een ingewikkeld rapport maar in een paar scenario’s die in een oogopslag voor iedereen helder en duidelijk zijn.

Direct verzenden per e-mail

Direct na het gesprek kunnen deze scenario’s per e-mail worden verzonden aan de medewerker. De verwachte uitgaven kan de medewerker thuis eventueel nog aanpassen.

afbeeding ter illustratie van Rekenpaneel

Voordelen

Bereken en bespreek alle gewenste scenario’s op een heldere wijze
Laat direct het resultaat zien van het bijsparen binnen en buiten de pensioenregeling
Verstuur direct een helder en begrijpelijk overzicht van de besproken scenario's

Wat onze klanten zeggen

Foto van Eric Vlietman

Snel en eenvoudig een nauwkeurige indicatie

Het rekenpaneel geeft snel en eenvoudig een nauwkeurige indicatie van het te verwachten netto pensioen bij de diverse keuzes rondom pensionering.

VLC & Partners, Senior pensioenconsultant
Eric Vlietman
Foto van Misja van Breenen

Het rekenpaneel geeft direct inzicht in zowel het verwachte bruto alsmede netto inkomen bij pensionering

Dit helpt een deelnemer bij het verkrijgen van een beter inzicht in zijn/haar persoonlijke financiële situatie bij pensionering. De mogelijkheid om diverse opties bij pensionering te kunnen doorrekenen vergroot hierbij het inzicht en wordt tevens op heldere wijze grafische weergegeven.

Het inzetten van het rekenpaneel tijdens 1-op-1 gesprekken heeft geleid tot een hogere waardering van de pensioenregeling bij onze relaties. Daarnaast is het middels het inzetten van een evaluatie eenvoudig om feedback op te verkrijgen van de deelnemers en deze terug te koppelen aan de werkgever.

Klap, Pensioenconsultant
Misja van Breenen

Contact

We helpen je graag verder!