Privacy- en veiligheidsmaatregelen PensioenBij platform

De wijze waarmee PensioenBij omgaat met de persoonlijke gegevens van de medewerker is, zeker in deze tijd, erg belangrijk. Daarom heeft PensioenBij vanaf de start ervoor gekozen om geen gevoelige persoonsgegevens op te slaan. De enige persoonsgegevens die, meestal tijdelijk, worden opgeslagen zijn de naam en het e-mailadres van de medewerker.

Alle andere gebruikte persoonsgegevens staan op het apparaat van de medewerker of worden anoniem opgeslagen.

Daarnaast voldoen onze systemen en processen uiteraard aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Database PensioenBij

Alle data die wordt opgeslagen wordt op een veilige manier bewaard in een cloud database.

Pensioenbij maakt gebruik van de Firebase Realtime Database. Een cloud database met strenge veiligheidsmaatregelen en toegang via Firebase Authentication. De database is GDPR compliant en voldoet aan verschillende ISO privacy- en veiligheidscertificeringen.

De data wordt opgeslagen in West Europa (België).

Online startpunt

Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen in de database van PensioenBij bij het gebruik van het online startpunt.

Alle ingevoerde persoonlijke gegevens en de XML van het pensioenregister worden alleen opgeslagen in de lokale browsercache van het apparaat van de gebruiker en kunnen door de gebruiker direct weer worden verwijderd. Klanten kunnen bovendien de toegang van het Online startpunt extra beveiligen met een pincode.

Daarnaast ontvangt elk Online startpunt dat wordt gekoppeld aan een (sub)domeinnaam een SSL encryptie.

Verzendwijze

De mailtjes met daarin de uitnodiging voor de presentatie dan wel 1-op-1 gesprekken worden verstuurd met Sendgrid/Mailjet.

Ten behoeve van het versturen van uitnodigingen voor presentaties, 1-op-1 gesprekken, evaluaties en enquêtes worden de naam en het e-mailadres van de medewerker (tijdelijk) bewaard. Na een uitnodigingstraject kunnen deze gegevens worden verwijderd.

Persoonlijke gegevens in het rekenpaneel en slimme checklist

Persoonlijke gegevens

Bij het gebruik van het rekenpaneel en de slimme checklist worden de ingevoerde gegevens en de XML van het pensioenregister alleen opgeslagen in de lokale browsercache van het gebruikte apparaat en kunnen direct worden verwijderd na gebruik.

Anonieme samenvatting

De samenvatting die naar de medewerker van de klant wordt verzonden per e-mail, wordt volledig geanonimiseerd opgeslagen in de database van PensioenBij. Na het verzenden van de samenvatting wordt het e-mailadres dat is gebruikt direct weer verwijderd van de database van PensioenBij. Hierdoor is de anonieme data die is opgeslagen niet meer te herleiden naar een persoon.

werkgevers
> 125000
verstuurde uitnodigingen
9.2
beoordeling

Contact

We helpen je graag verder!