Release 1.2.0 "Lentekriebels"

De lente is begonnen en we hebben weer een mooie nieuwe release live gezet in het PensioenBij platform. Hieronder staan de nieuwe mogelijkheden.

Gesprek met de nieuwe medewerker in een paar clicks

In deze versie kun je nu gesprekken voeren met nieuwe medewerkers waarvan het pensioenregister nog niet is bijgewerkt.

Zet de schakelaar ‘nieuwe medewerker’ aan en vul de gegevens in.

Gesprek met de nieuwe medewerker in een paar clicks

Je kunt nu een nieuw bestand maken voor de medewerker of een bestaand XML-bestand inladen en aanpassen. Na het inladen van een XML-bestand van kun je het ingeladen bestand bewerken met de knop 'bewerk XML-bestand'.

PensioenBij controleert of in het XML-bestand de gegevens van de pensioenregeling zijn verwerkt. Als dit niet het geval is worden er voor geld voor straks, geld voor je gezin en geld voor je kind(eren) ‘tegels’ aangeboden. Door op de tegel te drukken wordt automatisch het onderdeel toegevoegd in het bestand. In de tegel zijn alle te bereiken bedragen doorgerekend voor pensioen, partner en kind(eren).

In de tegel zijn alle te bereiken bedragen doorgerekend voor pensioen, partner en kind(eren)


XML-bestand actualiseren met niet verwerkte dienstverlating(en)

In het bewerken van het XML-bestand controleren wij nu ook of er eventuele dienstverlatingen niet verwerkt zijn. Op dat moment wordt er een tegel aangeboden waarmee je dit in één keer kunt aanpassen.

Melding actualiseren

Je ziet ook welke aanspraken er worden aangepast.

Je ziet ook welke aanspraken er worden aangepast

XML downloaden voor het online startpunt.

Je kunt nu ook je zelfgemaakte bestand of bewerkte XML-bestand downloaden en naar de medewerker sturen. De medewerker kan deze in het online startpunt uploaden voor een actueel beeld.

Je kunt nu ook je zelfgemaakte bestand of bewerkte XML-bestand downloaden


Verwachte aow-leeftijd aanpassen met een druk op de knop

Als je een XML-bestand hebt ingeladen kun je nu ook de leeftijd van de aow met een druk op de knop aanpassen naar de verwachte aow leeftijd. Verder controleren wij of het bedrag actueel is. Als het een ouder XML-bestand is dan kun je ook met een druk op de knop het bedrag van de aow aanpassen naar het actuele bedrag.

Verwachte aow-leeftijd aanpassen met een druk op de knop


Nieuwe contextuele handleiding

Er staat ook een vernieuwde handleiding online. Hiermee kun je makkelijker en sneller de gevraagde hulp vinden. Verder staan nu overal in de applicatie oranje knoppen.

Door op de knop de drukken …

Nieuwe contextuele handleiding

… kom je direct op de juiste plek (context) van de nieuwe handleiding.

Door op de knop de drukken kom je direct op de juiste plek (context) van de nieuwe handleiding


Toevoegingen in de wizard

Vanaf nu kun je ook een uitgestelde anw-hiaat toevoegen. Verder hebben we een aantal nieuwe type eigen bijdragen toegevoegd.


Nieuwe visuals voor arbeidsongeschiktheid

In deze release zijn er nieuwe afbeeldingen gemaakt om het verloop tijdens arbeidsongeschiktheid wat duidelijker te maken. Deze zijn opgenomen in het online startpunt en de slides voor de presentaties.

Nieuwe visuals voor arbeidsongeschiktheid


Met een druk op de knop naar de juiste omgeving in het portaal van de uitvoerder

We hebben tot slot nog een leuk en goed bericht. De eerste pensioenuitvoerders hebben ons deeplinks aangeleverd. Dit zorgt ervoor dat na het inloggen bij het portaal de medewerker direct op de juiste plek komt van het portaal. Hierdoor hoeft de medewerker niet meer te zoeken naar het juiste onderdeel.

De deeplinks zijn verwerkt voor de volgende pensioenuitvoerders: Brand new day, Allianz en BeFrank.

We zijn in gesprek met de andere pensioenuitvoerders voor de overige deeplinks.


Tot slot

We willen jullie weer bedanken voor de feedback die gegeven is om het platform nog beter te laten aansluiten bij de praktijk. Blijf dat vooral doen. Daar hebben we allemaal plezier van!

Voor de volgende release hebben onder andere het volgende staan:

  • Een aangepaste bruto/netto berekening waarin ook de (alleenstaande) ouderenkorting en de inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet hebben toegevoegd.
  • Partnergegevens (pensioen, aow en salaris) meenemen in het rekenpaneel.
  • Extra keuze bij extra geld via de bijspaarmodule van de regeling in het rekenpaneel. Het doorrekenen van de bijspaarstaffel, een percentage daarvan of een vast bedrag per maand.

Wat biedt het platform